אבחון פטרת בציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

אבחון פטרת בציפורנייםפטרת הציפורניים היא מחלה שפוגעת באיכות החיים של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם והשכיחות שלה מוערכת בכעשרה עד עשרים אחוז מכלל האוכלוסייה.

ישנם סוגים רבים של אורגניזמים שיכולים לגרום להתפרצות של פטרת בציפורניים וכן דרכי טיפול מגוונות ביותר, אך השלב הראשון בדרך להתאמת הטיפול המושלם לחולה הוא ביצוע של אבחנה מדויקת של הפטרת. במאמר זה נדון בחשיבות של האבחון לטיפול במחלה.

מה הוא אבחון פטרת בציפורניים?

אבחון של פטרת הציפורניים הוא אבחון שקיימים בו שני מישורים. המישור הראשון הוא המישור שבו מאשרים כי אכן המחלה שהביאה להיווצרות התסמינים שגרמו למטופל לגשת לבדיקת האבחון הם אכן תוצאה של פטרת הציפורניים ואילו המישור השני הוא המישור שבו מאבחנים את סוג הפתוגן שהביא להתפרצות המחלה בחולה.

יש להבין כי למרות שפטרת הציפורניים היא מחלה שכיחה יחסית הרי שהיא מהווה רק בין עשרים לחמישים אחוז מכל מחלות הציפורניים שעלולות לפגוע באדם. כמו כן, יש לציין שההסתמנות הקלינית של פטרת הציפורניים יכולה להזכיר הסתמנות קלינית של מחלות ציפורניים אחרות.

מדוע חשוב לגשת לאבחון של פטרת הציפורניים?

ישנה חשיבות לגשת לאבחון של פטרת הציפורניים. ראשית, משום שמדובר על מחלה שגורמת לפגיעה אסתטית בציפורן. המחלה יכולה לבוא לידי ביטוי באצבע אחת בלבד ברגל, אבל בהחלט יכולה גם להתפרץ במספר ציפורניים בידיים ולגרום לחולה למבוכה ולבושה.

כמו כן, מעבר לכך שהמחלה יכולה לגרום לבעיה אסתטית של ממש, הרי שללא טיפול היא עלולה להביא להרס מוחלט של הציפורן ולפגוע ביכולת העמידות של הגוף בפני מחלות שונות. כך למשל פטרת הציפורניים ברגליים עלולה לפגוע גם בעור שבין האצבעות, לגרום לו לסדקים ולחשוף אותו לזיהומים של חיידקים שונים.

סיבה נוספת שמדגימה את החשיבות של פנייה לאבחון היא שהטיפול בבעיית הציפורניים משתנה בהתאם לאבחנה של הגורם שהוביל להתפרצות שלה. בנוסף, יש לציין שלא אחת הזן של הפטרייה שהוביל להתפרצות המחלה יכול להעיד על קיום של פתולוגיה מערכתית כמו למשל במקרה של זיהום של פטריית הקנדידה, וכן לא אחת מתגלה כי הזיהום הוא תוצאה של חוסר הקפדה על כללי התנהגות מסוימים שקשורים להיגיינה של הציפורן למשל.

הפנייה לאבחון חשובה גם משום שמדובר על מחלה שנוטה להחמיר וככל שמתמהמהים עם הגשת הטיפול, כך הפטרייה מתפשטת, מכה שורשים בעור ומשגשגת. מן הסתם לא ניתן להגיש טיפול למחלה לפני שעוברים אבחון מקצועי.

כיצד ניתן לאבחן את המחלה?

חשוב מאוד להקפיד על כך שאת האבחנה יבצע אך ורק רופא עור מומחה וכן להקפיד על כך שאותו רופא לא יסתמך אך ורק על מראה עיניו אלא ידאג לשלוח דוגמית מהציפורן לבדיקת מעבדה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שגם במידה והרופא מכיר היטב את המחלה, עדיין אין תחליף לבדיקת תרבית בכל הקשור לאבחון מדויק של הזן של הפטרייה שהוביל להתפרצות המחלה.

בדיקת האבחון אינה כואבת וכמעט שאינה מורגשת. במהלכה לוקח הרופא דוגמית זעירה מהציפורן או מהעור שמתחת לציפורן ומניח אותה במבחנה. המבחנה נשלחת למעבדה שבה ניתן לבצע בה בדיקת צביעה מיקרוסקופית ו/או בדיקת תרבית. בדיקת הצביעה מספקת תוצאות באופן מידי ואילו בדיקת תרבית יכולה לקחת מספר שבועות, אך נחשבת למדויקת יותר.

מתי יש לגשת לבדיקת אבחון?

מומלץ לגשת לבדיקת אבחון כאשר מופיעים תסמינים כמו למשל שינוי בגוון של הציפורן ללבן, צהוב או אפור, כאשר הציפורן נראית עכורה או חולה, בעלת סדקים או שבורה, כואבת או מגרדת.

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: