טיפולי כימותרפיה ופטרת הציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

טיפולי כימותרפיה ופטרת הציפורנייםרבים לא מודעים לכך אבל טיפולי כימותרפיה מגדילים מאוד את הסיכון לחלות בפטרת הציפורניים הן בציפורני הרגליים והן בציפורניי הידיים.

במידה ואדם עובר טיפולי כימותרפיה עליו להיות מודע לקשר הזה על מנת לנטרל גורמי סיכון נוספים שעלולים להוביל לאפקט סינרגטי משולב עם הטיפולים הכימותרפיים, וכן עליו ללמוד על התסמינים של המחלה על מנת לזהות אותם בשלב מוקדם ככל האפשר כדי שניתן יהיה לטפל במחלה בשלב מוקדם ככל האפשר שלה.

מאחר והרבה יותר קל למנוע את המחלה מאשר להיפטר ממנה, ישנה חשיבות עליונה להבין את הקשר שבין טיפולי כימותרפיה לבין פטרת הציפורניים. בקשר זה נדון במאמר שלפניכם.

מה הם טיפולי כימותרפיה?

טיפולי כימותרפיה הם טיפולים שמיועדים לחולי סרטן שסובלים מגידול סרטני או לחולי סרטן לאחר ניתוח להסרת הגידול או טיפולי קרינה.

החומרים הכימיים שבהם עושים שימוש על מנת לטפל בחולי סרטן במסגרת טיפולי הכימותרפיה גורמים לנזק לתאים שמתחלקים בקצב מהיר וכך מביאים לפגיעה בתאים הסרטניים שמתאפיינים בחלוקה מהירה ביותר. עם זאת, מדובר בחומרים שאינם ספציפיים, כלומר שאינם פוגעים אך ורק בתאי הסרטן, אלא בכל תא בגוף שנוטה להתחלק במהירות רבה יחסית באופן טבעי.

בעקבות כך, האנשים שעוברים טיפולי כימותרפיה סובלים ממגוון רחב של תופעות לוואי כמו למשל פגיעה בתפקוד מערכת העיכול, נשירת שיער, אנמיה ועוד. כל תופעות הלוואי של טיפולי הכימותרפיה הן תוצאה של פגיעה בתאי הגוף שנוטים להתחלף במהירות. בכלל זה ניתן למנות גם את תאי הדם הלבנים שמרכיבים את מערכת החיסון.

תפקיד מערכת החיסון במלחמה בפטרת הציפורניים

הקשר בין טיפולי כימותרפיה למערכת החיסון נחקר רבות במהלך ההיסטוריה, ולמעשה ההבנה שחומרים כימיים עלולים לפגוע בתאים סרטניים באה לעולם בעקבות בדיקות שנערכו לחיילים במלחמת העולם הראשונה שנחשפו לגז חרדל בהן התגלו בדמם רמות נמוכות מאוד של תאי דם לבנים.

יש להבין כי פטריות רבות שגורמות להתפרצות של המחלה הן פטריות אופורטוניסטיות, כלומר אורגניזמים שחיים באופן טבעי בגוף האדם שגורמים למחלה רק בהיווצר תנאים מסוימים.

זו הסיבה בגינה המחלה מתפרצת לא אחת למשל במקרים בהם האדם נמצא במשטר של תרופות אנטיביוטיות, במצבי לחץ נפשי או חרדה או בכל מצב שבו המערכת החיסונית שלו מוחלשת או מדוכאת כמו למשל במצבים בהם האדם עובר טיפולי כימותרפיה.

כיצד ניתן להתמודד עם גורם סיכון זה?

מאחר והטיפולים הכימותרפיים אמורים להציל את חייו של האדם ברוב המקרים, הרי שלא ניתן לוותר עליהם ולכן ישנה חשיבות גדולה בעיקר להתמודדות עם ההשלכות שלהם. אי לכך, יש לנקוט בכל אמצעי על מנת לנטרל את גורמי הסיכון האחרים שעשויים לגרום להתפרצות המחלה להלן:

  • יש להקפיד על ייבוש של הרגליים באופן יסודי לאחר הרחצה באמבט, בבריכה, בים או לאחר שהות בסאונה או במקלחת.
  • יש להקפיד על נעילה של נעליים שמאפשרות לרגליים להתאוורר ולנשום וכן להעדיף לגרוב גרביים מבד נושם כמו למשל כותנה.
  • יש להקפיד לאוורר את הרגליים מספר פעמים ביום כשהן יבשות.
  • יש להכיר את הסימנים שיש בהם להעיד על שגשוג של פטריות בציפורניים ובמידה והם מתגלים יש לפנות לקבלת טיפול בהקדם האפשרי על מנת למנוע את התפשטות הזיהום.
  • יש להקפיד על גזיזה של הציפורניים בהתאם לצורך וכן לשמור על היגיינה נאותה של הציפורניים.
  • חשוב להימנע מהליכה ברגליים יחפות במקומות ציבוריים בדגש על מקומות רטובים כמו מקלחות ציבוריות למשל.
  • לסובלים מהזעת יתר מומלץ להחליף גרביים לגרביים יבשות מספר פעמים ביום.
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: