ניתן לטפל בפטרת הציפורניים באמצעות מספר שיטות אלטרנטיביות, לנסות את כל הגירסאות, לראות מה עובד ולדבוק בטיפול. יש להתאזר בסבלנות, שכן הטיפולים המשלימים עשויים לארוך מעט זמן, אך הם בדרך כלל זולים ויעילים.
טיפול במגנזיום סולפט
יש לרכוש מספר שקיות גדולות של מלח גס, המכיל מגנזיום סולפט. יש לקצוץ את הציפורניים ככל הניתן, על מנת שהמלח יגיע אל השכבות העמוקות יותר ויטפל באופן נגיש יותר בפטרייה. לפחות פעם או פעמיים ביום, ורצוי אף שלוש פעמים ביום, יש לטבול את האצבעות הנגועות בגיגית עם מים חמים מאוד, וכף מלאה במלח גס.
יש להרתיח את המים, למלא את הגיגית, להמתין לטמפרטורה נסבלת ולהשרות את הרגליים לפחות עשרים דקות. את המלח יש לזרות ישירות על הציפורניים. בזמן ההשרייה, ניתן להוסיף מלח, המכיל ריכוז גבוה של מגנזיום סולפט, ולהקפיד שהציפורניים תהיינה מוקפות ומכוסות במלח. אין זה משנה איזו כמות מלח יש בגיגית, הכמות המשמעותית היא זו המוחלת ישירות מעל ומסביב לציפורניים.
טיפול זה, פחות מפעמיים ביום, לא יועיל. אך אם יש את הזמן והמוטיבציה, טיפול של ארבע פעמים ביום מזרז את ההיפטרות מהזיהום בפטרת הציפורניים. הרעיון הוא לצמצם את מרווחי הזמן הגבוהים בין הטיפולים, על מנת למנוע את צמיחת הפטרת.
בעיקרון, הרעיון הוא להרוג את הפטרת בציפורניים. פטריות אוהבות חום ולחות. אוויר קריר ויבש מסייע לשמירת הבהונות וכפות הרגליים ומזרז את ההחלמה. מגנזיום סולפט פועל כמוביל חזק של ייבוש, והורג ישירות את הפטריות. יש לייבש את הרגליים, ואת הרווחים בין האצבעות, במגבת או במייבש שיער לאחר הטיפול במלח והיציאה מהמקלחת.
מלח גס בגרביים
אפשרות נוספת היא הוספת מספר כפות מלח גס לגרביים גבוהות נקיות, רצוי עם מעט אבקת טלק, ולבישת הגרביים ללא הפסקה, תוך החלפת הגרביים והמלח מידי יום. על מנת שהתחושה תהיה נוחה יותר, ניתן לטחון במעבד מזון את המלח עד שהוא הופך לאבקה דקה.
המלח מכסה את כף הרגל והציפורניים, וההזעה מסייעת לשליטה בפטרייה באמצעות המסת החומר לתוך העור והציפורניים. זהו טיפול שעובד מהר יותר מאשר טיפולים סטנדרטיים ויעיל לפטרת ציפורניים מכל הסוגים. יש להמשיך בטיפול קצת מעבר להיעלמות כל הפעילות הפטרייתית, רק על מנת לוודא שהוא הושלם לחלוטין.
שמן שום
גישה נוספת היא החלת שום כתוש, או טפטוף מספר טיפות שמן שום על האזור הנגוע, וחבישתו למשך מספר שעות. יש לשוב על פעולה זו מידי יום במשך שלושה או ארבעה ימים. הפטרייה נהרסת והציפורן צומחת לגודלה הטבעי. מקרים חמורים יותר של פטרת כרוכים ביותר טיפולים.
גירסה יעילה נוספת של טיפול זה היא ריסוק שן שום טרי על האזור, חבישתו, השארת התחבושת למשך הלילה והסרתה בבוקר, כך מידי יום למשך שלושה שבועות. בשבוע השלישי ניתן להבחין בצמצום הפטרת והציפורן נראית נורמאלית יותר. השום הורג את השמרים.
טיפול בקרם אנטי פטרייתי ושמן עץ התה. עיסוי עמוק של האזורים הנגועים עם השמן או הקרם, הוא אפשרות טובה נוספת.
שום ומי חומץ
ניתן להיפטר מפטרת הציפורניים באמצעות השריית כפות הרגליים במי חומץ חמים פעמיים עד שלוש פעמים ביום, עד שהמים מתקררים, ואז לחבוש את הציפורניים בשום כתוש למשך שני לילות על מנת לנקות את הפטריות.
שמן עץ התה לפטרת הציפורניים
קרם שמן עץ התה הוא טיפול יעיל לפטרת, במיוחד כשהיא מתפשטת לכף הרגל או גורמת לגזזת.
חומצה גליקולית
זהו טיפול יוצא דופן, אך הוא עובד מיד. השלב הראשון הוא להחיל חומצה גליקולית על הציפורניים הנגועות פעמיים בשבוע במשך שבועיים. יש להחיל את החומר בקצות הציפורן, כך שהוא יחדור מתחתיה.
השלב השני הוא ריסוס האזור עם עשרים אחוזים חומץ במשך כשבועיים. זהו מינון עוצמתי שהורג את הפטרת באופן טבעי. לאחר שלושה שבועות של טיפול זה, הפטרת נעלמת והציפורן גדלה למצבה הטבעי.