טיפול תרופתי בפטרת הציפורניים

טיפול ואבחון פטרת ציפורניים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

טיפול תרופתי בפטרת הציפורנייםבמהלך השנים האחרונות המודעות לנזקים של פטרת הציפורניים נמצאת בישראל בשיאה. בעקבות כך קיימים היום טיפולים רבים המוצעים לחולים במחלה זו.

במאמר זה לא נעסוק בטיפולי הלייזר או בטיפולי הפדיקור הרפואי למשל ונתמקד בסקירה על קצה המזלג של סוגי הטיפולים התרופתיים, תוך פירוט אודות התרופות הנפוצות ביותר.

צריך לזכור שכדורים נגד טיפול בפטרת עלולים לגרום לתופעות לוואי רבות. אז אם אתם רוצים טיפול אפקטיבי אחר שלא מצריך תרופות, הוא טיפול בלייזר. להלן סוגי כדורים שונים לטיפול:

כדורים לטיפול בפטרת הציפורניים

להלן מספר סוגי כדורים פופולאריים שנחשבים ליעילים יחסית לטיפול בפטרת הציפורניים:

Sporanox

תרופה זו שמשווקת תחת השם המסחרי Itraconazole קיימת בשוק התרופות העולמי כבר יותר משני עשורים. מדובר על תרופה בעלת טווח פעילות רחב מאוד, החל מדרמטופיטים וכלה בעובשים שאינם דרמטופיטים.

את הכדור נוטלים לאחר הארוחה וניתן לקחת אותו בשתי דרכים. הדרך הראשונה היא שני כדורים בבת אחת פעמיים ביום למשך שבוע, לאחר מכן הפסקה של שלושה שבועות וכן הלאה לסירוגין במשך שלושה עד ארבעה חודשים והדרך השנייה היא נטילה של כדור אחד פעמיים ביום באופן רציף במשך שלושה עד ארבעה חודשים.

תופעות הלוואי של התרופה כוללות כאבי בטן, תפרחת עורית, כאבי ראש ובחילות ושיעור ההצלחה שלה נע בין 75-85 אחוזים.

Terbinafine

גם תרופה זו נמצאת בשימוש למעלה משני עשורים, אך אינה תלויה במידת המלאות של הקיבה ולפיכך הנטילה שלה לא תלויה בזמני הארוחות.

ניתן לעשות בה שימוש רק החל מגיל 12 (הדבר נכון גם לגבי Sporanox), נהוג לקחת את הכדור פעם אחת ביום למשך שלושה עד ארבעה חודשים ויעילות הטיפול מוערכת בכשבעים עד שבעים וחמישה אחוז.

Trican

תרופה זו שמשווקת תחת השם המסחרי Fluconazole היא תרופה ותיקה נוספת שמשווקת לא רק בכדורים אלא גם בסירופ. היתרון של תרופה זו הוא שנוטלים אותה רק אחת לשבוע אך החיסרון שלה הוא ביעילות הנמוכה שלה (שיעורי הצלחה של חמישים אחוז בלבד) ובמשך השימוש הארוך שיכול להגיע לשנה תמימה.

משחה נגד פטריות

בניגוד לכדורים שההשפעה שלהם סיסטמית ומתוקף כך השימוש בהם כרוך בתופעות לוואי שונות, המשחות המיועדות למריחה על הציפורן הפגועה נחשבות לנטולות לוואי כמעט לחלוטין למעט תופעות מקומיות כגרד או אדמומיות למשל.

יש לציין שהמשחות נחשבות לבעלות יעילות מופחתת בטיפול בפטרת הציפורניים וזאת משום שבמקרים רבים המשחה לא מצליחה לבוא במגע עם הפטרייה שמתחבאת מתחת לציפורן. מסיבה זו המשחות מיועדות לרוב לשמש כקו הטיפול הראשוני במקרים קלים בלבד.

להלן מספר משחות פופולאריות:

אגיספור

אגיספור אינה נמצאת בסל התרופות ועל מנת לרכוש אותה יש להצטייד במרשם של רופא עור.

הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהמשחה מכילה מרכיבים מסוימים שישנם אנשים שרגישים אליהם. את המשחה לרוב יש למרוח פעם אחת ביום על הציפורן עד לספיגה מלאה של המשחה.

למיסיל

משחה שנהוג למרוח פעם עד פעמיים ביום במשך של עד שבוע ימים. גם משחה זו אינה כלולה בסל התרופות אך בניגוד לאגיספור אינה מצריכה מרשם רופא.

אגיסטן

משחה נוספת שניתן להשיג גם בטיפות בעלת יעילות נמוכה יחסית.

אגיספור אוניקוסט

משחה שמיועדת לשימוש במקרים בהם דרגת החומרה של הפטרת מוגדרת כבינונית. המשחה מיועדת להביא להמסה של מקטע הציפורן הנגוע בפטרייה.

בדרך כלל לאחר המריחה של המשחה על הציפורן הפגועה יש לחבוש את האצבע בפלסטר מיוחד על מנת למנוע פגיעה ביעילות. הטיפול במשחה זו הוא טיפול יומיומי שנמשך מספר שבועות.

לק נגד פטריות

סוג נוסף של טיפול מקומי הוא מריחה של לק רפואי שמכיל חומרים אנטי פטרייתיים. כיום נהוג לעשות שימוש במספר סוגים של לק שלרוב משמשים לטיפול במקרים קלים בלבד או לטיפול במקרים בינוניים עד קשים בשילוב עם תרופות מערכתיות.

אלו הם ארבעת הסוגים העיקריים הנמכרים כיום בישראל:

בטרפן

לק שמיועד למריחה יומיומית. משך הטיפול הוא מספר חודשים ויעילות הטיפול נמוכה יחסית. שיעור ההצלחה שלו עומד על עשרה עד חמישה עשר אחוז במקרים של פטרת קלה בלבד.

לוסריל

את הלק הזה נהוג למרוח אחת לשבוע בלבד, אך גם משך הטיפול בו הוא מספר חודשים. שיעורי ההצלחה של הטיפול עומדים על חמישים עד שישים אחוז במקרים הקלים אך על שלושים עד ארבעים אחוז בלבד במקרים הבינוניים.

עם זאת, כפי שציינו השימוש בלוסריל יכול להעלות מאוד את שיעור ההצלחה של התרופות הפומיות ואף לקצר את משך הטיפול במקרים לא מעטים במידה והוא ניתן במשולב עם התרופות הפומיות השונות. רכישת סוג זה של לק מצריכה מרשם רופא.

מיקונייל

מיקונייל הוא לק רפואי לטיפול בפטרת הציפורניים שמיועד לשימוש שנמשך לכל הפחות שלושה חודשים.

במהלך החודש הראשון של הטיפול יש להקפיד על מריחה יסודית של הלק על כל שטח פני הציפורן פעמיים ביום מדי יום, במהלך החודש השני ניתן להפחית את תדירות המריחה לעד פעמיים בשבוע לכל הפחות ואילו במהלך החודש השלישי ניתן להסתפק במריחת הלק פעם בשבוע בלבד.

באופן עקרוני משך השימוש המקסימאלי הוא חצי שנה ומעבר לכך ניתן להמשיך ולעשות בו שימוש אך ורק באישור ובהנחיית רופא. לק זה ניתן לרכישה ללא מרשם רופא.

מיקוסטר

ניתן לרכישה ללא מרשם רופא. את הלק יש למרוח באופן יומיומי במשך של עד חצי שנה עד שניתן לראות תוצאות.

טיפות אלטרנטיביות לפטרת הציפורניים

ישנם סוגים רבים של טיפות, השייכות לטיפול האלטרנטיבי, שנמכרות באופן חופשי לקהל הרחב שמיועדות לטיפול בפטרת הציפורניים שלא נבחנו באופן קליני ולפיכך היעילות שלהן מוטלת בספק.

להלן מספר דוגמאות לסוגים שונים של טיפות מהסוג הזה:

Clearance

טיפות שמיוצרות מחומרים טבעיים בלבד. הטיפול בעזרת טיפות אלו נמשך בין שלושה לארבעה שבועות במהלכם יש להזליף מספר טיפות על הציפורניים הנגועות בפטרייה פעמיים ביום.

Clear

טיפות נוספות שמיוצרות מחומרים טבעיים בלבד שיש לטפטף פעמיים ביום על הציפורן הפגועה. השימוש בהן ארוך יותר ומתפרש על פני שישה עד שנים עשר חודשים. גם טיפות אלו לא נבחנו במבחנים קליניים ולכן שייכות למשפחת התכשירים מתחום הרפואה המשלימה.

אשי ליין 101

סוג חדש של טיפות אלטרנטיביות לטיפול בפטרת הציפורניים. טיפות אלו מומלצות לשימוש פעמיים ביום למשך חודש ימים כשלאחר כל הזלפה יש להמתין חמש עשרה דקות עד לניגוב הטיפות.

טיפות רפואיות לפטרת הציפורניים

טיפות רפואיות הן לאו דווקא טיפות שניתנות במרשם רופא אלא טיפות שיעילותן הוכחה במחקרים קליניים ושהן מוכרות על ידי הממסד הרפואי.

בניגוד לטיפות האלטרנטיביות שלא אחת ניתן להשיג רק דרך האינטרנט או דרך חנויות הטבע, הטיפות הרפואיות למלחמה בפטרת הציפורניים ניתנות לרכישה גם בבתי מרקחת וברשתות הפארמה.

בדרך כלל הטיפות הן קו הטיפול השני במחלה לאחר שהניסיון למגר אותה בעזרת המשחות לא צלח. הטיפות יעילות יותר מהמשחות ובמקרים מסוימים מכילות בדיוק את אותם המרכיבים שמכילות המשחות השונות, אבל אופן הפעולה שלהן מביא ליעילות גבוהה יותר משום שהן מצליחות לחדור את ההגנה של הציפורן.

טיפות רפואיות רבות מקבילות לפיכך למשחות שהזכרנו לעיל, כשבין היתר מדובר על טיפות אגיסטן שניתן להשיג גם ללא מרשם רופא או טיפות אגיספור שניתן להשיג אך ורק במרשם רופא בדומה למשחות התואמות.

אתן בהריון? מניקות? לא בטוח שתוכלו להשתמש בדרכי הטיפול הללו. להרחבה: פטרת בציפורניים והנקה – אילו טיפולים מותר לעשות?

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים

המרכז לטיפול ואבחון פטרת ציפורניים מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול ואבחון פטרת ציפורניים, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פטרת ציפורניים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: