אחד מהדברים הראשונים שרואים עלינו כשאנחנו מכירים מישהו חדש, זה את כפות הידיים. אנחנו שולחים יד כדי ללחוץ אותה ולהכיר באופן רשמי. כתוצאה מכך, ברור מדוע חשוב לכולנו שיהיו לנו ידיים מטופחות עם ציפורניים כמה שיותר יפות. עם זאת, חשוב להבין: ציפורניים בריאות הן לא רק עניין אסתטי. בפועל, הן גם מדד חשוב לבריאות הכללית של הגוף, במיוחד עבור ספורטאים ואנשים שמתאמנים בצורה קבועה. המצב של הציפורניים מושפע מגורמים רבים, כמו למשל: התזונה שלנו. האם התזונה שלנו מספיק מאוזנת? והאם אנחנו מספקים לגוף את כל הוויטמינים והמינרלים שהוא זקוק להם? ספורטאים נוטים לשים דגש על ביצועים פיזיים ושיפור הכושר שלהם, אך לעיתים הם מזניחים את החשיבות של בדיקות רפואיות לספורטאים ומתאמנים. בעזרת בדיקות רפואיות אנחנו יכולים הרבה פעמים להבין האם חסר משהו לגוף שלנו או לא. כדאי לדעת: שילוב נכון של רכיבים תזונתיים בתפריט היומיומי יכול לשפר את מצב הציפורניים, למנוע שבירות והתפצלויות ולשמור על חוזק הציפורן לאורך זמן.
הרכיבים התזונתיים החיוניים לבריאות הציפורניים
כדי שנוכל לשמור על הציפורניים שלנו כמה שיותר חזקות ובריאות, חשוב לא רק לבצע בדיקות רפואיות לספורטאים ומתאמנים. בפועל, צריך גם להכיר את הרכיבים התזונתיים שיכולים, באופן טבעי, לחזק את הציפורן ולהעניק לה כל מה שדרוש לה. הרכיבים העיקריים המשמעותיים הם:
1. חלבון – כפי שכולנו ידועים, הציפורניים שלנו עשויות בעיקר מקרטין. קרטין הוא חלבון חיוני המספק לציפורן חוזק וגמישות. ספורטאים צריכים לצרוך חלבונים איכותיים ממקורות שונים ומגוונים כמו: ביצים, דגים, קטניות ואגוזים, כדי להעניק לציפורניים את כל הרכיבים החשובים להן.
2. סוגים שונים של ויטמינים וגם מינרלים – ויטמינים כמו ביוטין (B7), ויטמין C ואבץ חשובים במיוחד לחיזוק הציפורניים. ביוטין תורם באופן משמעותי ביותר לצמיחה תקינה של הציפורן ומונע שבירה, ויטמין C מסייע בייצור קולגן, ואבץ חיוני לתהליכי בניית תאי הציפורן.
3. ברזל – מחסור בברזל הוא אומנם עניין נפוץ, אך הוא עלול להיות בעייתי. הוא מוביל לא פעם להיחלשות של הציפורניים וגם לשינוי במרקן שלהן. ספורטאים, ובמיוחד נשים, חשופים יותר לסיכון של חוסר ברזל בשל איבוד מוגבר במהלך פעילות גופנית.
בנוסף לכל אלה, כאשר אנחנו לא שותים מספיק זה בא לידי ביטוי, בין היתר, בבריאות הציפורניים שלנו.
החשיבות של ביצוע בדיקות באופן קבוע
למרות שיש הרבה סימנים שיכולים להעיד על כך שמשהו חסר, בסופו של דבר, אין כמו בדיקות רפואיות לספורטאים ומתאמנים. בעזרת בדיקות תקופתיות נוכל להבין טוב יותר אם משהו חסר לגוף שלנו, וגם נוכל לזהות זאת כבר ברגע שבו מתחיל החוסר. לכן, במידה וגם אתם עוסקים בפעילות גופנית כזו או אחרת, בהחלט רצוי שתקפידו על בדיקות תקופתיות.