התמודדות עם פטרת ציפורניים אינה דבר פשוט כלל וכלל. הזיהום הפטרייתי התוקף את הציפורניים – בעיקר בכף הרגל אבל לעיתים בכף היד – כולל תסמינים אסתטיים לא נעימים דוגמת שינוי גוון הציפורן לצהוב, פגיעה במרקם הציפורן או הפיכתה לשבירה. בנוסף לכך, מדובר בבעיה שאינה יכולה להיפטר כבמטה קסם. בדרך כלל נדרשים מספר שבועות טיפול לפחות, אם לא חודשים, כדי לקבל את התוצאות הרצויות ולנצח את פטרת הציפורניים.
יש נשים המעוניינות לבצע "קיצור דרך" ולנסות לטשטש את הבעיה באמצעות מריחת לק ג'ל על גבי הציפורן. אליהן ניתן להוסיף נשים שחושבות שלק ג'ל אינו יכול להזיק, או לכל הפחות אינו משפיע על הפטרת בציפורניים. המאמר הבא יסביר מדוע הגישות האלה שגויות מיסודן.
מהם הסיכונים האפשריים?
בעולם הרפואי-קוסמטי קיימת מחלוקת של ממש לגבי השימוש בלק ג'ל באופן כללי. גישה נפוצה היא שהג'ל עלול לכלול סיכונים שונים עבור המשתמשות: החל מפגיעה ביציבות ובחוזק הציפורניים הנמרחות ועד לחשיפה של אותן נשים לחומרים כימיים מסוכנים בעת המריחה או לחלופין ייבוש הלק. הסיכונים גדלים בצורה משמעותית אם מבצעים את הטיפולים אצל קוסמטיקאית שאינה מוסכמת מספיק, או כזו שההקפדה שלה על ההיגיינה בין הטיפולים רחוקה מלהיות מושלמת.
לא צריך להיות מומחה לתחום כדי להבין שרשימת הסיכונים בקרב נשים הסובלות מפטרת ציפורניים עלולה להיות ארוכה אפילו יותר. החומרים אשר נמצאים בחלק מהלקים עלולים לסכן את הציפורן ולהחליש אותה, מה שמנציח את הבעיה במקום לפתור אותה. ציפורן הנמצאת במצב של פטרת זקוקה לתקופת שיקום, ומריחת לק על גביה אינה עונה למרבה הצער על ההגדרה הזו. מכאן שהלק עלול להחמיר את הנזקים לציפורן ולפגוע בתקופת ההחלמה שלה, כך שהמסע של האישה לעבר הציפורן הבריאה והאסתטית עשוי להפוך להיות ארוך פי כמה.
נקודה חשובה נוספת היא שנשים אשר משקיעות את המאמצים שלהן ב"העלמת" הבעיה עלולות לעשות זאת על חשבון הטיפול האמיתי והיסודי בה, ומכאן שלאורך הזמן הפטרת רק תחמיר. אל תשכחו שאחד הטיפולים השכיחים לפטרת ציפורניים הוא מריחה של משחה טיפולית על גבי הציפורן הבעייתית, מה שלא ממש משתלב היטב עם מריחת הלק ג'ל. כל אחד מהם עלול לבטל את ההשפעה של השני, ובכך לחולל נזק לציפורן ולהחלמה שלה.
הסכנה העיקרית – להדביק לקוחות אחרות
אחד הקשיים העיקריים עם פטרת ציפורניים קשור לעובדה שמדובר בבעיה רפואית שעוברת בקלות יתרה בין אנשים. בדרך כלל הסיבה היא מגע ישיר עם החיידקים, בין אם בעבר על משטחים ציבוריים ובין אם באמצעות שימוש משותף בחפצים "נגועים". כאן כבר אפשר להבין את הקושי האפשרי הטמון במריחת לק ג'ל, בעיקר אם עושים את הצעד המובן מאליו ומבצעים את הטיפול אצל קוסמטיקאית.
קחו לדוגמא את התרחיש ההגיוני בהחלט בו הקוסמטיקאית מורחת לק ג'ל על ציפורניה של אישה הסובלת מפטרת ציפורניים. אם הקוסמטיקאית משתמשת באותו לק על מנת לבצע את הטיפול הבא, הרי שהסיכויים שהחיידקים יעברו גם ללקוחה הבאה שלה הם בהחלט גבוהים. יש קוסמטיקאיות שפותרות זאת באמצעות החלפה של לקים מפעם לפעם, או התעקשות על כך שנשים עם פטרת יבצעו את הטיפול עם ציוד שהן מביאות. כך או כך מדובר בסיכון אפשרי, שרצוי למנוע.
אולי יעניין אותך גם: